Przepisy kulinarne
Liszek - 31 maja 2010, o 22:07
Cześć :> Zajmiemy się dzisiaj gotowaniem. Czy zna ktoś może sposób na przyrządzenie zajefajnej sałatki albo czegoś superanckiego na szybko przy niewielkim nakładzie ? Nie mówię tutaj o kuchni studenta ale może po prostu nauczymy się nawzajem czegoś dobrego. Kończą mi się już pomysły na dania a przepisy internetowe jakoś nie budzą mojego zaufania. Nie dajcie się dłużej prosić Otwieramy licytacje dobrych pomysłów na dania :>
Chciałbym być jedna z pierwszych osób ale możecie zapytać osoby które widziały mnie w akcji T-T Powiedzą wam raczej że mi nie idzie < delikatnie mówiąc >
huskie_pl - 31 maja 2010, o 22:20
Ulubione owoce + nóż + deska do krojenia + miska = yummy sałatka
Jira - 31 maja 2010, o 22:25
ser, kukurydza, ryż, tuńczyk, majonez i masz sałatkę, o :>
Hind - 31 maja 2010, o 23:27
sałatka to akurat najprostsza rzecz... w zależności od konsystencji dodajesz albo majonez albo śmietane (lub żaden z wymienionych).... jeżeli ma służyć jako główne danie warto rozważyć kluchy. a składniki? wszystko co się ze sobą nie kuci, jakieś mięsom ogórek kiszony, papryka (i inne) oraz przyprawy .
z sałatką to jak z pizzą wrzucasz pół lodówki
Alex - 1 cze 2010, o 08:32
Jak będziecie grzeczni to keidys pokaże wam Górowskie Szmulco
(to za każdym razem jest inne więc nie istnieje na to przepis)
Liszek - 1 cze 2010, o 10:36
Zrobiłem sobie sałatkę na bazie czerwonej cebuli i oliwy do sałatek. Ale jednak ona chyba najlepiej smakuje w kompilacji z kebabem
Inusha - 1 cze 2010, o 11:39
W takim razie ja polece 2 blogi z świetnymi przepisami Sama bardzo dużo gotuje i uwielbiam to robić. Szczególnie bardzo skomplikowane dania
http://mojewypieki.blox.pl/htmlhttp://magiasmakow.blox.pl/html
von_Majzel - 1 cze 2010, o 11:44
Taki żart :
http://zjemcikota.pl/=D
Frezo - 7 cze 2010, o 17:04
Kutasówka:
Składniki:
-300ml spirolu, bądź więcej
-kutas
Wlewamy 300ml spirolu do szklanki, kubka, bądź innego wiadra, wsadzamy kutasa. Mieszamy 3 razy w prawo i raz w lewo. Gotowe.
UWAGA!! Wraz ze zwiększeniem ilości siprolu o każde 100ml, należy dodać jeden obrót więcej.
Rem - 7 cze 2010, o 17:30
http://webtrunki.pl/?k=p&id=5338
Sgt.Safari - 7 cze 2010, o 23:22
To może od siebie - danie ładne, kolorowe, a przy tym smaczne i szybkie w przygotowaniu
Szczur Buszujący W Bambusach W Czasie Wschodu Słońca Nad Górą Fuji!
- Ryż (1 torebka)
- Warzywa na patelnię (najlepiej azjatyckie, ale jak kto woli)
- Curry (ok 3-4 łyżeczki)
- Przyprawy (wedle uznania - ostra papryka jest dobra)
1. Ryż gotujemy aldente (czy jak to się tam pisze )
2. Na patelni (głębokiej, najlepiej z pokrywką) rozgrzewamy łyżkę oleju
3. Wsypujemy na patelnię ryż i warzywa (rozmrożone)
4. Posypujemy curry i przyprawą i energicznie mieszamy
5. Smażymy pod pokrywką, aż warzywa zmiękną, a ryż zrobi się żółty
6. Nakładamy na talerz, solimy, pieprzymy (głupoty)
7. PAPUSIAMY!
Alex - 13 lip 2010, o 17:58
No to magiczny bigos
Zaglądnij do lodówki.
Nie ma światła to wyjdź do najbliżzego sklepu po żarówkę i zjedz dobry fast food po drodze
Jak jest to się rozejrzyj czy gdzies w zakamarkach nie masz bigosu w słoiku od mamy który przywiozleś po jakichs świętach (hmmm to była Wielkanoc czy Boże Narodzenie? W sumie ten słoik był tu od zawsze...)
JEST!
No to smalec na patelnie i niech się to rozgrzeje.
Rekonesans co jeszcze mamy w lodówce.
Parówki pokrojone w plasterki mogą być ciekawym dodatkiem, tak samo czemu nie zetrzeć na nasz bigosik żółtego sera tak aby zrobic ładną posypkę?
Wrzucamy bigosik na patelnie i dorzucamy upolowane dodatki. Ogień średni, niech to nie będzie się działo za szybko bo ne wiadomo jak poszczególne dodatki będą ze sobą współpracować ;p I przecież nie chcesz o tym zapomnieć i przypalić patelni?
Powoli dokładnie mieszamy co jakiś czas próbując czy ma już temperaturę w jakiej to chcemy zjeść albo czekamy na dosmażenie się elementów mięsnych.
Jak zapach powala już z nóg i ślina cieknie to na talerz i smacznego
(hmmm keczup jako dodatek do gotowego bigosiku? czemu nie )
Liskowic - 14 lip 2010, o 12:01
jajecznica studencKA
1. podejsc do lodówki
2 otworzyc ją
3. podrapać się po "jajkach"
4. zamknąć lodówkę.
życzę smacznego